2021

Podcasty

PODRÓŻE CZEJARKA
Są takie miejsca w Polsce, o których nie piszą popularne przewodniki. Miejsca, w które przez wiele lat nikt nie zaglądał. Skrywające sekrety i tajemnice. Właśnie takie miejsca uwielbia odwiedzać nasz Romek. Wchodzi tam z radiowym mikrofonem, odnajduje ciekawych ludzi oraz świadków niezwykłych historii. W jego dźwiękowych archiwach zarejestrowane są tysiące takich wypraw. Czas, by je ujawnić! Jeżeli kochasz Polskę i historię, to miejsce jest stworzone specjalnie dla Ciebie. Zapraszamy na Podróże Czejarka!

KULINARNE PODRÓŻE MAŁGORZATY RADUCHY
Zapraszamy na osobne i... osobiste rozmowy z kucharzami z różnych regionów Polski, którzy specjalizują się w promowaniu kuchni tradycyjnej. Poznamy smaki wielkopolskich szagówek i szarych kluch, toruńskiego żuru i amoniaczków, tatarskich pierekaczewników i listkowców… Rozmowy będą zawierały historię regionu i związane z nim ciekawostki. Przedstawimy przepisy na konkretne potrawy oraz wykorzystanie przypraw i ziół w ich przygotowaniu.

Podcast

Jedynka

Podróże Czejarka

Podróże Czejarka. Biebrzański Park Narodowy
Play
00:0000:00

Dlaczego sowa nie jest zbyt mądrym ptakiem? Czemu bocian nie lubi żab? Jak kruki wyprowadzają w pole dumnego orła bielika? Zapraszam na wyprawę do Biebrzańskiego Parku Narodowego i na rozmowę o czym mówią do nas ptaki. Pójdziemy na spacer po bagnach. Popłyniemy jedynym podwodnym szlakiem w polskim parku narodowym. Odwiedzimy też legendarnego Króla Biebrzy. Od ponad trzydziestu lat mieszka sam w środku lasu. Dlaczego zdecydował się na takie życie? Czy nie żałuje? Podcast nr 5. Roman Czejarek

  • Embed odcinka
  • Embed podcastu
Author
autor:

Roman Czejarek

napisz
Email
playlista
  • Podróże Czejarka. Biebrzański Park Narodowy

  • Podróże Czejarka. Kolejowe cuda w Polsce

  • Podróże Czejarka. Zamek Książ w Wałbrzychu

  • Podróże Czejarka. Międzyrzecki Rejon Umocniony

  • Podróże Czejarka. Kozłówka

1 / 1
Podcast

Jedynka

Kulinarne podróże Małgorzaty Raduchy

Na obrzeżach Puszczy Białowieskiej - czyli smaki Podlasia
Play
00:0000:00

Czym się różni tołkanica od hopki, z ilu warstw powinien się  składać tradycyjny marcinek i jak organizują sobie pracę kuchenną podlaskie gospodynie  - opowie​ Lucyna Smoktunowicz - wójt gminy Hajnówka

  • Embed odcinka
  • Embed podcastu
Author
autor:

Małgorzata Raducha

napisz
Email
playlista
  • Na obrzeżach Puszczy Białowieskiej - czyli smaki Podlasia

  • Kulinarne podróże Małgorzaty Raduchy. Ślepe ryby, pyry z gzikiem i szare kluchy - czyli znaki kulinarne Wielkopolski

  • Gęsina, nagus, sodziaki i sos budyniowy – czyli kulinarne DNA Mazowsza

  • Kulinarne podróże Małgorzaty Raduchy. Pyrki, kwasówka i golonka – czyli smaki Nadgopla

  • Kulinarne podróże Małgorzaty Raduchy. Tapas, paella i gazpacho

1 / 1

Partnerzy